nedelja, 29. maj 2016

Kako naj se lotim šivanja?


Ja, veliko žensk, mladih, starih, srednjih let se vpraša kako bi se lotila šivanja? Priznam, da se bila tudi sama ena izmed njih. Začetek je res težak, kot pri vsaki stvari in seveda za vsakega.
Predlagam, da si najprej izposodite šivalni stroj, če pa imate srečo vas ta čaka doma..nekje zaprašen, zadaj za omaro, na omari..Najprej ga postavite na mizo in nato hop - prebiranje navodil (ta velikokrat razkrijejo kakšno pomembno stvar). Ko ste vse dobro prebrale bo potrebno cviren-nit napeljati po šivalnem stroju. Korak za korakom. V tačko stroja vstaviš iglo, napelješ sukanec po vseh vodilih, seveda ves čas paziš na zategnjenost. V spodnji čolniček namestiš sukanec na koleščku, ki ga prej naviješ na vodilu desno. Z iglo izvlečeš sukanec in konec :) (priporočam cviren, ki ni najcenejši..jaz dam raje kak € več in je tudi šiv potem veliko lepši in končna sešita stvar.
Sedaj pa veselo na delo. Blago pod iglo in cik-cak,cik-cak..igla šiva, cviren hiti pod,nad in v blago..šiv se ''riše'' po blagu..
Za začetek je najbolje, da šivate kar tako nekaj. Staro blago - skupaj - prepoloviš - po čez - obroba - robljenje - šivanje naravnost/ cik-cak - dvojni šiv - vzorec - gumb - gumbnica - karkoli.

Torej, da nadaljujem.. Ko je sukanec pripravljen, pod tačko položite blago, tako spustite, pritisnete na pedalo (hitros stroja naj bo za začetek minimum) in šivaš. Roka in oko sta ves čas zadolžena za opazovanje blaga, da teče lepo naravnost (blago, ki ga šivaš držiš z levo roko, z desno pa ''loviš'' iglo).

Priporočilo: Če imate možnost se vpišite na tečaj šivanja ali pa prosite koga za kakšno učno uro po vašem poizkusu..mogoče samo za to, da vam razkrije kakšno skrivnost, ''finto'' pri šivanju oz. pri šivanju določenega oblačila.

Kjer je volja tam je moč in s tem se popolnoma strinjam! Veselo na delo! Če pa ima katera kakšno vprašanje vedno rada odgovorim na vprašanja.



Ni komentarjev:

Objavite komentar